Det tredje budordet

En av de finaste frågorna jag vet är. Vad ska du bli när du blir stor? den blir ännu finare om den är ställd från en vuxen till en vuxen. för när blir man vuxen. när ska man veta vad man ska bli i livet. den frågan tycker jag alla ska ställa varandra oftare. för jag blir iaf glad när jag får den.

Citerar även Henrik Schyffert: "När är man igentligen vuxen, är det när man klarar av att köpa en Alladinask på Kvantum utan att trycka hela asken i bilen på vägen hem?. Då är jag inte där ännu."

Budordet lyder: Du skall aldrig bli vuxen, du skall bara bli klokare.

Fridens.


Det andra budordet:

Förklaringen: Det är svårt att se sina vänner må dåligt. Det är svårt att se en vän ha ett "brustet hjärta". Det är svårt att se en vän gråta och inte veta vad man ska göra/kan göra/borde göra. Man känner sig som att man sitter i samma båt men båten står stilla och man kan inte hjälpa till att ro. Man känner sig som ett fån som bara sitter och glor på den drabbade personen. Så eftersom varken öm beröring eller sympati är mina starkaste sidor så måste jag utgå från de ända jag vet när jag skriver mina budord, vilket är att säga: Du kommer lära dig något av detta, hur de än slutar och hur ont de än gör. Du kommer kunna börja ro båten igen. Det kommer vara tungt  och de kommer tyvärr vara utan min hjälp. Det ända jag kan bidra med är att stå vid din sida och försöka göra dig glad på alla andra sett. Iövrigt kommer jag vara rätt värdelös, ro får du göra på egen hand.
Men när sen jag sitter där du sitter idag. då kommer du kunna hjälpa mig ännu bättre än jag hjälpte dig för då har du suttit vid årorna.

Därav lyder budordet: Du skall låta dig bli krossad. Så du sedan kan hjälpa andra som krossas.

Fridens.


Linns budord. första budordet.

Ibland förbluffar jag mig själv med min klokhet därför tänkte jag skapa 10 budord. alla personer som har makt (vilket jag har) har budord tex: Gud och Jenna Jameson.  jag summerar mina ord som Kloka, välvalda och felstavade. detta är mitt första budord.

Du skall låta dom leva sitt liv och sen. . BAM! (tolkas fritt)

stay toned for the second one.

fridens.

Om att prata.

Idag gör sig tystnad bäst. ibland känner jag att jag alltid pratar och pratar och pratat (vilket jag gör). ibland bryr jag mig inte om någon lyssnar. jag pratar med mig själv också, speciellt när jag är onykter så säger jag åt min spegelbild att skärpa sig hela tiden (personlighetsklyvning?)..Jag tycker om att prata. men jag tycker också om att vara tyst. men tyst kan jag ju vara när jag är med mig själv. när jag är med mina vänner har jag av någon anledning alltid något att säga. Jag vet mycket väl att dom stänger av mig ibland. när dom tittar på mig med genomskinlig blick och allt dom ser är en mun som rör på sig på en liten glad människa (eller sur). förmodligen spelas en lugn bakrundmusik. när alex säger - Men guud. till svar så vet jag att min Janice röst inte når fram.
Men jag bryr mig inte så mycket. jag pratar iaf. och jag kommer alltid hellre vara en person som pratade än en som inte gjorde de.

Men idag lyssnar jag på Dinah Washington och är tyst. För imorgon kommer Linda och då kommer jag ha allt för mycket att säga igen.

Frindens.


Man har några till år på nacken men humorn är densamme.

Den juletiden nu kommer, då bör du önska dig ett par bomber (bomber = stora bröst).
Tyvärr så träffas vi inte lika ofta som förr, men det kan vi ordna genom att spränga din dörr. Ändå ska vi alltid vara vänner, vad som än händer (vackert rim). Skotta gården, åka skodra och bajsa bajs, fast den kommer vara så gul av all majs (... vi äter). Lova sitter just nu i min famn, jag tror jag ska spöa upp henne i en hamn. Du borde byta Lova mot Sara, för hon är den erfara (i sängen). Snart blir det lov och vi ska åka till San Diego, hoppas att vi där kommer få träffa massa negro(s)!!! Eller sitta på nåns rum och äta gamla chips, och sticka hål i dina jätteöron så du slipper clips!! Linn är en fet brud med korta ben, fast hon har en nyrakad pussy så len. Du kan också kalla henne Leen! (uttalas länn) det gillar hon och fattaru Linn? DU LUKTAR SLYNA. Ingen vill sova på din svettiga dyna, snart dina ögon börja tyna, då ska du få tacoköttfärses börja bryna (så att du hjälper till nån jävla gång). Nej, orkfyra sitta här och hänga när man kan på massa brudar klänga. Kläck en bira och var glad, bränn ner ett hus hamna på ett nyhetsblad!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

detta är skrivet för ca 5 år sedan. från Linda - Linn,är de hemskt att de roar mig lika mycket idag. MOGNAD!

Jag älskar våran humor.


Linn fjällström

Hittade även en quiz om mig själv som linda gjort för länge sedan. jag fick 47% rätt om mig själv.
Linn Fjällström:
  
1. Vad är hon?
Perfektionist
Onanist
Slarvig
Korkad
Feminist
2. Vem är bäst av Linns pals?
Bea
Linda
Mormor
A-h
Tina
Linnea
Annica
Alex
3. Hur dog Tina?
Skjuten
Rolf satte sig på henne
Linn ströp henne
En älg sparkade henne
Gammal ålder
Fetma
Vi dränkte henne
Överkörd av en traktor
Påkörd av en volvo
Uppkäckad av Timmy
4. Vad får Linn damp på?
Folk som kör bil
Folk som ignonerar henne
Folk som är hos henne
Folk som avbryter henne
Folk som klagar på hennes längd
5. Vad heter Linn i andra namn?
Ulla
Sigurt
Christine
Kristin
Anna-Greta
Kerstin
Inga-Britta
Eva
Rolfsdotter
waris
6. Vad gör Linn oftast?
Onanerar
Städar
Diskar
Slår sina vänner
Är på stan
Snattar godis på ICA
Sörjer Tinas bortkomst
Skvallrar med Rolf
7. Vad kännetecknar Linn?
Omtänksam & Rar
Liten & kort
Ordningsam & Sur
Jävlig & Cp
Skrikig & Bortskämd
8. Vad kallas Linn?
Hamster
Lill-Eva
Linn
Hon kallas inget
Åslög
9. Vem bor Linn granne med?
Linda & Alex
Linnea & Annica
Bea & Ann-helene
Annica & Linda
Alex & Linnea
Bea & Linda
Ann-helene & Linnea
Mårten & Stig
10. Vad har Linn problem med?
Tinas bortkomst
Hennes skratt
Exemen på benet
Hennes ENORMA hårväxt
Att betala maten på stan själv
De 50 meterna till skolan
Resa sig upp
Känns som att jag inte känner mig själv längre.

Ur Linda jones Lunarstorm dagbok den 20 februari 2007 22:53

  En historia.

Såg att Linn hade skrivit ner historian från Rix FM som var igår morse och så kom jag på att jag skulle berätta den för alla men eftersom att jag är sämst på att berätta om saker, och har inget närminne, så gjorde jag inte det. Så nu skriver jag ner den istället, tack linn jag tar allt från dig och rättar dina stavfel gummissseeen!!!!

Några kompisar hade varit i sälen och åkt skidor, så hade en tjej blivit kissnödig och åkt till sidan av en backe i ett skogsbryn, ner med byxan och sittande på huk med skidorna på, men plötsligt så börjar hon glida iväg ut i backen och blir chockad och fortsätter att glida ner för backen med arslet i vädret. Hennes vänner ser henne och börjar åka efter för att stoppa henne men det gör istället en sån där vadderad orange stolpe. Hon flyger in i den och bryter benet på fyra ställen.

Sen när hon låg och väntade på att bli gipsad hade de legat en kille brevid henne med armen i en så där ställning, så hade hon frågat vad som hänt honom då hade han svarat:
- Du kommer aldrig att tro på mig, jag satt i en lift sen helt plötsligt kom en tjej åkande med fittan bar (brallorna nere) i full fart ned för hela backen rakt in i en stolpe, jag garvade så mycket att jag föll av liften och bröt armen på två ställen!!

Hahahaha. DET är en riktig historia :)

Ogillar att linda har uttryckt sig "och så kom jag på att jag skulle berätta den för alla." försöker tolka den meningen:
A: Ingen lyssnar på Linn när hon uppenbarligen berättat den redan.
B: Linda anser sig ha flera vänner än Linn (vi har samma vänner)
C: Linda tror att hennes lunar dagbok är sjukt populär.
D: De ända Linda har gjort är ju att kopiera historien från Linn och lagt den i sin egen dagbok.
E: Linda är trög.

Jävligt rolig historia dock


När jag inte längre bor i "Familj".

Min morfar är inte bara en man på 70 + som är sportfanatisk, stressad, nervös, Som äter suketter för att han kanske har "lite" diabetes, som cycklar tandemcyckel med sin sambo, som dansar hambo, som har världens finaste hus som luktar barndom, som alltid frågar om min cyckel mår bra och som är en himmla bra morfar. Nej han har något annat också. Han är också ägare av en väldigt fin tvårummare på skurholmen i Luleå. En lägenhet som blir min om jag bara räcker upp handen (fördom pga: ensambarn). Eller så kallar man sig bara girig och egoistisk.

och även om inte luleå är den ideella bostadsorten för tillfället. så behöver jag verkligen flytta från "familjen" snart och även om jag vet hur tomt de kommer kännas. eftersom att jag just nu inte klarar mig själv i max 4 timmar innan jag tycker någon borde komma hem så längtar jag så mycket efter att bo själv.

Då ska jag måla dom där gamla, vinklade skjutdörrarna i köket knallröda.
Jag ska lacka de gamla träplankorna på golvet.
Jag ska fylla den gamla tallrikshyllan med fina ting.
Jag ska ha mjöl och socker i dom gamla plasthållarna som sitter under skåpen.
Jag ska alltid ha en fin skål på bordet fylld med marianne karameller. som Nanny hade.
Jag ska sortera mina kuddar hur länge jag vill och ingen ska klaga.
Jag ska ha världens finaste lilla bakong på sommaren.
Jag ska ha "saga" tapet i hela lägenheten. (fin tapet som mamma sparat åt mig)
Jag ska göra om gamla möbler på min fritid och ha så hemtrevligt att jag aldrig vill gå ut.
Jag ska ha vardagsrumsmöbler i köket
Jag ska ha en kritvägg där mina vänner kan skriva fina saker (att jag luktar bajs förmodligen).
Jag ska alltid ha vin hemma. och en barvagn. så jag kan bjuda alla som kommer på allt dom vill.
Jag ska ha en lp spelare och spela jazz på fredagskvällar och bjuda mina vänner på middagar som dom får laga.
Jag ska ha den lilla konstiga klädkammaren som sykammare.
Jag ska bjuda på Kafferep varje söndagseftermiddag.
Jag ska ha fester där alla sitter på golven och dricker dry martini i prickiga klänningar (haha skoja linda)
Jag ska bo själv och jag ska älska det.

Men just nu bor jag långt från själv. och jag bor långt från luleå. och tidsmässigt långt bort från den fina tvårummaren på skurholmen. men någon gång. kanske inte luleå och kanske inte skurholmen. men någon gång ska jag bo själv. och inte med 5 andra. och som jag längtar. men helst ska alla mina vänner bo i samma trappuppgång och vi ska fortfarande leva som en stor familj. bara inte tillsammans för de orkar jag inte längre.

 















och självklart ska denna hänga i hallen. ska köpa en till alla mina vänner. så dom aldrig glömmer att fånga dagen. Inspirationskälla och stilikon: Åsa Jones.


Fridens.


Gunnar Ström.

 I Onsdags mötte jag en av de duktigaste personerna på att snacka jag någonsin träffat. och en av de mest inspirerande. jag var på säljs kurs med Indiska och mannen som pratade hette Gunnar ström. och han pratade på ett sätt som var så mycke bättre än allt annat jag tidigare hört. han pratade om exponering och kundbemötanden på att så sjukt givande sätt att jag nog aldrig kommer glömma honom. Det första han gjorde var att visa en bild av ryggen på två personer som gick på en väg och på sidan av vägen var en vägskylt med texten "framtiden" han sa att han tyckte de var den finaste bilden han visste. och så berättade han att de fanns en plats som hette Framtiden som låg högt upp i sverige, ca 25 mil norr om luleå. och så skrattade han. sedan frågade han om någon var svensk. jag svarade ja. på vilket han frågade vart i sverige jag kom ifrån. Luleå svarade jag. han frågade om jag skojjade med honom. jag svarade nej. han frågade om jag sett skylten. jag svarade nej. sedan refererade han till mig som luleå under ett 5 timmar långt föredrag.

Iövrigt refererade han till vilka typer av kunder de finns, han citerade Charles Darwin åtaliga gånger och hånade den förre näringsminister Björn Rosengren vid flertalet tillfällen. Men inte minst så citerade han sig själv. han visade till och med ett citat i sin fina powerpoint presentation "En chef måste man följa. En ledare vill man följa" pekade stolt på namnet i höger hörn och sa "de där har jag skrivit själv, är de inte genialt"

Sedan sa han som avslutande att han inte tyckte att man skulle avsluta ett föredrag med att fråga om alla var med på de man talat om. för de skulle inte alla svara ja på och då skulle de inte ge något för någon. så han sa att vi skulle titta på en film och sedan skapa oss en egen bild av vilka förhållanden till varandra och till kunderna vi ville ha i just våran butik. filmen var 17 minuter. jag hittade inte den men jag hittade en kortare version.
Se och blir lycklig.


 Om jag var motiverad när jag gick tillbaka till jobbet? jo. Som sagt en väldigt givande förmiddag. ser fram emot onsdag för del 2. Hittade även en bild av Gunnar. så här ser han ut (helt oväsentligt).



Fridens.

Till. . .

Till Linda för att detta är hur jag romantiserar ditt liv på en båt i nordnorge.



Till Alexandra för att våran humor är snäppet bättre än alla andras.



Till Sara för att vi är så otroligt lika, olika, extrema och underbara. (de räcker att titta från minut 2 - 4)



Till Beatrice för att jag tänker på dig.


Och till Ola: Imorgon ska jag vara lika cool som George Clooney i "Up in the air" när jag stiger in på flygplatsen. (kommer vara stressad och nervös som alltid) ha en fin helg. jag kommer alltid att hylla er.
Nu pannkakor + packning. Imorgon STOCKHOLM! så förbannat trevligt.

Fridens.


Lindy Lucky or Lindy sucky.

Jag ska slut skriva på tisdagar bara för att jag är så överpeppad på tisdagar. Dock inte idag idag är jag en blandning av ångestfylld och överlycklig. Självdestruktiv kanske passar in.
Lindy hop är nog de absolut bästa jag gjort. De absolut bästa beslutet jag någonsin tagit. Det finns inget som jag inte tycker om när jag är i den salen. Jag tror inte man vet vad uttrycket "att ryckas med" innebär förens man stått i en danssal och tittat på lyckiga människor som är så duktiga på att dansa, musik som får kroppen att röra sig hur mycket man än försöker stå still och en lekfullhet i allas ögon som jag fan aldrig sett förr (idag stod jag i 36 minuter och bara stirrade/ sög in glädjen) sen blev jag sur för att jag inte har en partner på sällskapsdansen att öva med. Framförallt för att de gick sjukt bra idag Och jag ville stanna och göra charleston swing i 2 timmar till. Då frågar man sig varför fan ska man vara singel! (ja jag hade tvingat min kille att vara med)
Ändå kommer de aldrig att framkalla den där känslan att man står själv i ett hörn och inte blir uppbjuden på skoldiscot. De är för att ingen har de tankesättet. Gammal som ung, ful som snygg, bra som dålig. de är inte skoldans helt enkelt de är bara dans. (bara de att alla som är bra. redan har en fast partner) vilket sabbar för mig. Då blir jag grinig och less och ringer till min mor och skyller allt på henne. sen blir man glad igen.

Dock skrattade min mor och sa: "karlar som är bra på att dansa är bra på annat också..hihi" jag väljer att inte spekulera vidare på påståendet.

Lite annat som hänt/ händer.
I sändags var jag på bio med mig själv. jag såg new york i love you. filmen var speciell. fin men med en hel del brister enligt mig. 1: De märktes att de var många regissörer som gjort filmen. den tappade lite av tråden. men de var fint att alla på olika sätt har tolkat kärlekshistorier. 2: De hade lika gärna kunnat spela in filmen utan alla kända skådespelare eftersom rollerna var väldigt små. Tror filmen hade varit bättre då.
Om att gå själv på bio: Härligt. helt ok. skönt. vuxet. Jag älskar att ingen känner mig i den här staden. de är nog de bästa som finns. allt är så lätt när man är anonym. Jag hade en ask junior mints. En hel rad för mig själv (rad 2) ingen som satt framför, kändes som att jag hade salongen för mig själv. tills de kom en kille och satte sig på sätet brevid mig. hela raden är ledig men nej han satt kvar. han kanske ville att alla skulle tro att han hade sällskap. jag ville att han skulle flytta men vågade inte flytta själv. Så där satt vi och skrattade åt samma skämt.

På torsdag flyger jag till stockholm över helgen. För att komma bort, äta gott (MAX), umgås med några härliga människor och planera för framtiden. Ser mycket fram emot detta.

Nu ska jag packa. och kanske skriva brev. och skissa upp en klänning.

Fridens liljor, lindy hop lycka och självdestruktivhet åt alla.

Bara dans inga baktankar.

RSS 2.0