Junkie of the day.

narkomanker där jag arbetar är inte något sällsynt. jag är inne i mitt på jobbet och Andrea kommer och säger. - Linn han där borta ha tagit saker. jag vänder mig om och ser en manlig äldre narkoman som just frågar en kvinna om pengar. går bakom kassan och trycker på securitas knappen.
sen ser jag en svart mapp ligga på kassan, tittar mig frågande omkring och ska just fråga om någon äger den då mannen kommer fram till kassan och säger att det är hans, sedan säger han; jag målar ofta när jag är i rus (hög) av amfetamin. vill du se?. självklart säger jag och tänker, 1: mannen är en misslyckad och deprimerad konstnär som börjat knarka. 2: jag måste hålla kvar honom i butiken tills vakten kommer.

mannen öppnar mappen och tar ut en stor bunt papper, de första jag gör att skratta till. sen ser jag att han är seriös och jag vill inte bli huggen i armen så jag kämpar för att hålla garvet borta. Mannen bläddar stolt för mig ark för ark. Okej detta är vad jag ser. Han har ritat ca 100 teckningar med en tuschpenna, teckningarna ser ut att vara ritade av en överkåt kille i 10 årsåldern och alla föreställer snoppar, fittor, anushål, folk som knullar, en man som sätter på vad som nog ska föreställa en hund, folk som sticker heroinsprutor i benen, kvinnor som ligger med bresade ben och står på alla fyra, sjukt många olika sexställningar och bröst hundra miljoner ritningar av bröst. Ska lägga till att kvaliten på bilderna inte är bra, ingen skuggning, inga färger.Mannen är helt enkelt ingen talang.

- De där är på sjukhuset säger mannen och pekar på en bild av en man (naken) som sticker en spruta i benet medans han gråter och en naken kvinna som skriker åt honom. Jag förstår inte varför kvinnan är naken om hon jobbar på sjukhuset. men uppenbarligen är de "naket" som är temat i alla bilderna. vid de här laget rinner de tårar ur mina ögon av skratt. jag måste säga något, för mannen tittar seriöst på mig. - dom där ska du vara rädd om. är de första jag kommer på. -Jag vet, Jag förvarar dom hos min förvaltare, säger mannen seriöst. medans han samlar ihop teckningarna går jag in bakom kassan och grinar av skratt.
När jag kommer ut är securitas där. mannen följer med honom. en stund senare kommer vakten tillbaka och mannen har blivit tagen för stöld. vi polisanmäler. Jag känner mig lite hemsk. sedan glad över att vi faktiskt lyckades haffa någon för en gångs skull. sedan önskar jag att mannen fick en utställning med sina bilder. jag tror dom hade kunnat göra succe. jag hade lätt köpt och ramat in till alla mina vänner. sedan fortsätter jag jobba.

Han var lätt bästa kunden på hela dagen, minus snatteriet.

sedan har jag en fråga. han får en bot på ca:1000 kr. han sa till mig att han var skyldig sin dotter 1600 kr och sin bror 800 kr. Och med tanke på att han tiggde kan han inte vara tät (dock har han ju inte slagit igenom ännu). men hur gör polisen med junkies som inte har pengar att betala sin bot. slipper dom undan, isåfall är orättvist. borde bli narkoman och börja snatta. eller "leva hårt" som andrea säger.

Nu ska jag baka lussekatter med malin (titta på och torka bänken) och sen ska jag och dricka öl med mina arbetskollegor.

Godkväll.

femhundra dagar av sommar.

Igår kikade jag på "500 days of summer" (jag vet seg) musiken = underbar. Älskar filmer där man känner att musiken är så bra att den äger filmen. tar den till en ny nivå, plaseras i perfekt timing. samma sak känner jag varje gång jag ser "eternal sunshine. . ." och "into the wild". nu ska jag sluta vara en kass filmrecensent.

Iövrigt var det tre fraser i filmen som slog mig som väldigt fina, den första var: What happened to your relationships, why didn't they work out? - What always happens? Life.

Den andra kom Michael Gray Gubler med (som iövrigt oavsett hur stor roll han har i filmer, verkar vilja övertyga mig om att han är mina drömmars man med sina kloka ord och sina vackra drag)
Här en förklaring av drömkvinnan:
 "-I wouldn't say "the girl of my dreams," no. The girl of my dreams would have a bodacious rack. Probably different hair, could like sports a little more. But...truth is...Robyn's better than the girl of my dreams. You know why? Cause she's real."

Måste även medge att jag tyckte att detta var en bra fras av Toms lillasyster: "-Just because she's likes the same bizzaro crap you do doesn't mean she's your soul mate."
(även om jag ogillar när de finns ett barn som är alldeles för smart för sin egen ålder i filmer)

Lärdom jag borde ta efter. lägg ner romantiseringarna. Jag är så lätt att tyda, för jag vill ju att livet ska vara som i en film. Vilket det inte är och vore det så, så skulle jag förmodligen bli livrädd.  I min film finns: Någon att ha fantastiska samtal med, som "krullar ens tår", någon att dricka drinkar med på små barer en vardagsnatt, någon som skriver sms som - en promenad i snön, någon som tittar en i ögonen och pillar en i håret en hel natt, någon med skäggstubb som kittlas när man kysser, någon som skickar en låtar på mobilen han tror man skulle gilla, Någon som krossar en tvångsrutiner totalt, någon som spelar Eddie Vedder på ens sängkant.

Som sagt jag går i graven ensam. inga mera kärleksfilmer på ett tag. men bra var den, och bra var det att slutet inte var så uppenbart. citerar Håkan: "Vi är inte sånna som i slutet får varann."

En mycket god kväll på dere.

Getting drunk on my friends.

Linn + Sara.

Det har varit en bra helg.


Fredrik

pratade just i telefon med min vän fredrik. detta inlägget kommer göra honom glad. (han kommer förmodligen att skriva ut de och läsa de för sig själv varje kväll.

en lista över bra saker med fredrik.
- Han är inte bara rolig han är snygg.
- han gillar att dricka vin och se på doktor zjivago.
- gay killar är världens bästa människor (iaf i mitt liv där inga staigtha killar existerar)
- han får mig alltid att inse att något svart och draperat är vad jag borde ha på mig.
- Jag kan sno hans kläder. snart har jag en ny het helmut lang skjorta!!
- han kallar sitt brorsbarn för ungen.
- hans pappa vill tatauera in ett forsterhuvud på armen (älska)
- han är den mest emo personen jag känner. kevlarsjäl = hjärta!
- han tackar aldrig nej tull kuk (skoja)
- han är bildad och ligger alltid 1,5 år före mig (hatar och fattar inte hur han lyckas!!??)
- han är smal (om han var fet skulle han inte vara min vän!)
- han har inga gränser.
- han har en underbar mamma.
- han har en lekstuga på sin gård inred i new england stil.
- han är bitter och synisk och i harrypotter skulle han vara snape.
- han har fantastisk klädsmak (för de mesta)
- han ger skit men han kan ta lika mycke.
- han är äckligt ärlig, dryg och elak.
- Och ett samtal med honom en ångestfylld söndagskväll som denna får mig att ta tag i mig själv!
- han tycker inte att jag är värdelös (som alla andra)

denna sång dedikeras till honom:



Fridens. om en vecka ses vi! can´t fucking wait! love ya. (hoppas du blev glad nu. och inte skär dig igen.)

The most wonderful time of the year. . .eller?

För några dagar sedan stod jag utanför Bazaaren (jobbet) och rökte. dom hade satt upp högtalare utanför centret och ljuv julmusik spelades hela dagen. just den stunden spelades "it´s the moast wonderful time of the year". två narkomaner dansar med till musiken på gatan, en alis släntrar ut ur köpcentret med en påse från vinmonopolet, jag tittar ut över gatan, det är grått, mört och regning. och rays fashion på andra sidan gatan är väl inte den hetaste butiken i världen. . .sedan vände jag själv på klacken och styrde stegen mot vinmonopolet.

Juletiden har aldrig känts mera idyllisk. i den stunden saknade jag sköyen, katrinlysts ale och pälstanter med pälsdjur.

Om 7 dagar är jag hemma i lule. herre jävlar.

Fridens och god jul.


RSS 2.0