En missanpassad människa i en ljummen värld

dagen kan beskrivas som ljummen!.. oslo har varit härlig och ljummet skönt hela dagen.. Imorgon är min sista dag på den vestra sidan av stan.. Saker jag kommer saknar med att jobba på sköyen:
-Alla Fina bilar
- att sitta på ett skönt tåg varje morgon
- Fina katrinlyst alé
- Alla killar i kostym (vad har hänt!?)
- Grabbarna på narvesen mittemot, jävligt sköna!
- alla stammisgubbar
- Min chef!!!
- att typ chilla hela dagarna
- den snygga svensken
Nej nu ångrar jag typ att jag sa upp mig, inge mera lyxiga koppar kaffe från bränneriet och inge mera stans lyxigaste gym.. back to the east side, Grönland, packistan kunder, byn besta kebab X 15, alibabas livs. indiska och blommiga tunikor Here i come!
Saker jag inte kommer sakna med sköyen:
- Sura pälstanter
- Bittra ica tanten

Iövrigt hatar jag när mina vänner får mig att inse att jag är missanpassad i samhället, som igår, Linda är kär, bea är kär, alex är omtyckt/kär har ingen koll, sara är snusktant.. som sagt missanpassad, yes! därför delar jag med mig av den låten jag nöter mest just nu och tar mig en extra cigg på balkongen och funderar över varför jag är en missanpassad människa.. livet är härligt :)



Fridens

Brev från mormor

Jag får brev från min mormor, de är inte alla som får vanliga brev med posten inte.. hon skriver inget speciellt, mest för att de händer otroligt lite speciellt i hennes liv, så hon skriver om vad hon sett på tv, vad mamma och rolf gör (vilket jag redan vet eftersom jag pratar med min mamma rätt ofta), hon skriver om hur gerd (hennes BF) mår och hur gerds katt mår, vilka sporter hon sett på tv och när hon går upp på morgonen, allt detta blir väldigt komiskt och fint på en och samma gång. hon skriver med gammeldags handstil och på fint brevpapper.. och varje gång jag får ett brev så skrattar jag och gråter på samma gång, jag skriver inte allt jag gör i breven till henne, de skulle nog roa henne lagomt.  jag skriver mest att vi har det bra och att jag jobbar mycket och att jag inte vill bo så långt bort igentligen.. de gäller att skona de gamla från fyllehistorier, bajsskämt och en allmänt dålig livsstil helt enkelt. jag ska svara på hennes senaste brev imorgon, för jag vet att ett brev från mig förgyller en hel dag för henne och jag måste faktiskt säga att jag leer en bra stund själv efter ett brev från henne också.. nu ska du få njuta av att läsa ett brev från min mormor sylvia lundström 73 bast!(jävligt känd brud i luleå!). vill tillägga att hon har zlatan syndromet att prata om sig själv i tredje person. mycket roande!

"Luleå 09.04.19. söndag
Hej du kära Linn. Mormor har sovit till klockan 07.30 sen steg jag upp och gjorde fika. Det är grått och mule väder så idag ska jag vara inne och se hockey, sverige - ryssland. jag hoppas att sverige vinner. Mamma och rolf är i stugan. Tack för de fina röda hjärtat du köpt till mormor. Jag blev så glad och du hade skrivit så fint. Det har jag på väggen i sovrummet i ett sidenband, Ett sådant fint hjärta har du också. Mormor har haft på sig tröjan jag fick när jag gick till stan, den är jättefin. jag tycker det är roligt att skriva brev. om du behöver något får du skriva till mormor.
Jag hoppas att du och dina kompisar har det bra, jag tänker på er ofta. Jag förstår att man måste vara där man har jobb, här finns inga jobb, var så länge du trivs. nu får du hälsa alla från mormor. Var rädd om er och ta det lugnt
Många kramar från mormor i luleå"

Man kan inte mer än lé åt sin familj ibland, men visst är de trevligt när jag upptäcker att de ligger ett brev från henne i lådan. handskrivna brev kommer helt enkelt från hjärtat, varför är de alltid annars med i kärleksfilmer? (ignorera you gott mail = kass film)

Ps: 1 att bero på familj så har min mamma addat mig på facebook.. jag valde att skicka henne ett medelande samt att trycka på ignorera friend request, I medelandet skrev jag: Kära mor jag älskar dig, men tro mig du vet inte vad du ger dig in på.
2: I lördags träffade linda en kille som hade en tatuering på armen där de stod: Vad är viktigt?.. otroligt fint tycker jag.


Fridens liljor.


Kärlekskrank

Jag gillar ordet kärlekskrank, har andvänt de flitigt hela veckan efter att jag kännt lite behov av närhet (ej mina vänner menat).. och sen alex introducerade mig för "kyss din egen axel" = att om man pussar sig på axeln så känns de inte som att de är man själv som gör de (alex är inte så ensam och sär som hon låter) men prova, de känns sjukt konstigt/skönt!

Självklart tog jag wikipedia som hjälp för att lära mig mer om uttrycket krank
Kärlek = en känsla som präglas av en stark ömhet och tillgivenhet.
Krank = en familjär eller dialektal synonym till sjuk

Kärlekskrank = tillgivenhetssjuk

Diagnos: tillgivenhetssjuk.
symtom: man pussar sin axel
Lösning: Krogen på lördag
Ledord: leta inte kärlek, låt kärleken leta dig
insikt: om den inte kommer så kan man ju alltid bli den galna sköldpaddskvinnan som alla mammor håller sina ban borta från!

Fridens


Något fint



De här halsbandet skulle klä min nacke som våren klär mina fräknar!.. måste bli mitt..

Godnatt.. jag är slut!

Helgen

Lördag: gick jag ut med mitt nya jobb vid olof ryes plass, otroligt härliga människor.. blev sjukt inponerad av nivån på humor och vårdslöshet.. självklart jag gjorde jag entre med att nästan direkt skrika -FITTA! (väldigt vanligt ord i vårat hushåll) Bord (ja han heter så!) citerar mig med en "stuie från family guy röst" - Aaaah she will fitt ringht in.
De kallar jag att bryta isen!.. sen gick vi på bar babylon där de dracks, skojjades om marie fredriksson, och jag tränade mitt öra att förstå fulla norrmän.. Indiska here i come

igår.. vaknade jag på divanen (min säng just nu) halv 10, pigg.. vi drog iväg till sofienbergsparken där vi grillade kok-korv på engångsgrill, rökte vattenpipa, åt glass, drack kaffe med griffel till och odlade fräknar i solen.. vilket går mycket bra för mig vill jag lägga till! :)

Igårkväll kom johan på besök.. vi började leka pest eller kolera på skojj, detta spårade senare en helt del och vi satt kvar i soffan flera timmar med denna lek, alex kom med höjdaren - skulle du hällre ligga med någon av dina föräldrar (valfri) eller dö?.. Efter varje gång linda svarat ett annat hemskt alternativ på en fråga som hade motsatsen döden, så försvarade hon sig med fraser - Men jag vill inte dö!
de fanns även frågor som: skulle du hellre klappa en katt hela ditt liv eller en häst, skulle du hellre bada i bajs eller i spy eller skulle du hellre ha en näve i röven eller en röv i näven? de mer specifika/groteska sakerna som sas mår du inte bra av att veta.

Nej mitt kaffe blir kallt! nu mjukisbyxor och balkongen en stund innan jobbet!

Fridens

Onsdag

Väskan ligger fortfarande full på golvet.. ej uppackad.. som en symbol att mitt liv är en röra.. om mina kläder är en röra så är jag en röra..
Jag skulle krypa ner tidigt under täcket med min bok.. vad hände med den planen
jag är skyldig pengar.. som jag inte vill betala tillbaka!
Min myklippta lugg är felfönad och gör att jag ser ut som en beatelsmedlem
Nu balkongen och cigg.. och funderingar över liv och exemproblem.
Igår berättade min vän johan en väldigt fin historia om en en tjej som gav en annan tjej (hon inte kände) en halsduk, som hon tidigare sagt var fin.. och på lappen stod de.. den här är till dig för du är speciell.. har du sett filmen "pay it forward?"
Ja har du sett filmen pay it forward så fattar du kanske.. eller inte

Till Linda, idag kom jag på att när du kämpat nätter med att skriva texter.. i ett unket kanindoftande rum under en allt för stark skrivbordslampa.. då ska du lova mig att du ska underteckna din första publiserade text: Rosén.. för de låter proffsigt och de namnet kommer ta dig till månen. för som du sa igår.. du kan! mamma ska peppa dig, och de kommer vara värt de. du ska gå jornalist tycker jag helt enkelt. gör nått du brinner för.. själv kanske de blir en hatt butik på hörnet?
misslyckas du kan du alltid citera christoffer:

"karriär är 2000-talets påfund"

Fridens

tillbax i "The big O"

...efter en dag jag spenderat på flygplatser.. vilket jag älskar.. bara jag kan stressa ner några gram, att sen piloten ljög om stockholmsvädret var lite trist, toppenväder i sthlm enligt piloten.. ja då flög han över molnen! de har igentligen varit en härlig dag.. två flygresor, ett maxmål, en marabou, en svensk elle, 3 ramlösa, en kille som jag satt brevid hela vägen från lule.. till oslo trotts byte av plan (lite läbbigt!) nu är jag slut.. min kläder får inte plats någonstans.. jag har städat läggan.. linda är hemma och de känns inte lika storartat att komma tillbaka som jag tänkte..

ska ta mig 2 cigg ut på balkongen och snacka kaniner  och andra intressanta änmen med min vän.. sen ska jag sova gott som fan på en.. eeh ganska ren tältsäng.. och imorgon är de tillbaka till jobbet

nu ut på balkongen, och peter,bjorn och jhon i bakrunden..



Vem av peter,bjorn och jhon skulle du vilka vara?

Godnatt

Måndagsbarn

(emo rubrik) men även rubriken för veronica maggios sköna låt.. och så var de ju måndag också! dagarna har gått för fort.. min semester är slut och jag kommer inte se röken av mamma på hur länge som helst.. de känns hemskt, trist och förfärligt
sitter och andas en stund.. fan va de rycks och de slits i mig.. mormor och mamma surrar, mamma med mig och mormor med sig själv, rolf suckar och vill titta på vädret och jag svarar: -jo..jo på alla frågor.. allt är som vanligt med andra ord.. nu mummlar mormor något om att jag är stressad.. de är iaf sant
min hand skakar som fan.. nu är ju parkinsonen nära på riktigt

imorgon blir de att leva efter ett schema.. sista hela dagen i luleå.. kvällen ska jag spendera med mamma.. i lugn och ro.. de här har typ inte varit en semester iövrigt.. har stressat mer än vad jag gör när jag jobbar! men kul har de varit.. jobbigt de där när man har skilda föräldrar och mor/far föräldrar de blir en massa folk att fara och besöka! kan inte bara alla samlas i ett rum så man får hänga med alla på samma gång
på onsdag morgon bär de av mot "the big O" igen.. jobb, tältsäng och smutts. synd bara att de finns folk hemma man kommer sakna nått förbannat!

nu oroar jag mig för canser.. tänk aldrig på sånt linn.. du blir bara mer uppstressad.. bäst att ta ett glas påskmust!

fan vilket trist inlägg.. och helt obegripligt! ajja de har varit otroligt skönt att befinna sig i norrbottn några dagar att jag inte kommer tillbaka hit på ett tag känns hemskt på ett sätt men jag avslutar med semesterns insikt

Jag är klar med den här stan, och stan är klar med mig. iaf för stunden..

Fridens


7 April

Klappar hund
Äter på max
Stugan
Pratar om mat
Packar upp
Bäddar rent
Kikar i garderoben
Har godissug
Ska till bea på besök
Tänker inte tänka alls
Är trött
Är hemma
Övar på ett tal till mamma
Vill att familjen ska sluta planera min tillvaro

Fridens..


Livet är en resa för 49 kr

dagen har gått fort så jag skriver de här på söndriga fingarar som spricker i nagelbanden hela tiden.. jag fattar inte!?

veckan är inte änns slut men jag skriver en topp tre lista över saker som gör mig så satans glad!
den självklara 1:an
1: Igår bokade vi alla flyg, alla flyg! sverige - dublin, barca - aten, aten - sthlm.. de känns HÄRLIGT! nu ska bara tågluffarkortet inhandlas i påsk!och så resorna från och till oslo kirras!..Nu känns de verkligen som att man är på väg.. 22 juni, Europa år 2.. Kommer if ramtiden att bli känt som "West Side story"
Alexandra, sara, Rosén jag citerar:
"Vart är vi påväg igentligen, - På semester älskling"
Så grekland börja pressa apelsiner och ställ fram shackspelet, här kommer familjen!

2: Igår pratade jag även med min saknade man Freddy! A.K.A the londonbo..1: ska bli så skönt när du flyttar till sthlm min vän! 2: Ska fan å hänga med din familj när jag är hemma över påsk.. och kanske låna kläder! De värkte fan i kroppen av skratt för att inte tala om vilket kasst butiksbiträde jag var! slutade iaf med att jag spontanbokade en weekend till london den 27 maj.. men blev utslängd från ryn airs hemsida hela tiden så tillslut hastade jag mig igenom allt så fort att jag råkade boka fel flyg tillbaka! så nu går mitt flyg 06.35 på en söndag.. de får bli krogen - flyget.. helt onödigt dessutom eftersom de flyget jag ville ta klockan 11 också var på "special offer" för 49 kronor (+ att de inte tillkom skatter = bra deal)
Ajja ser fram emot att spendera några dagar bland spetsgardiner, hippa människor och fisk&chips

3: jag börjar på Indiska igen kanske den 27 april annars den 4 maj!!.. beror på min nuvarande boss.. känns otroligt bajs jävla kul.. 3 minuter till jobbet.. tjänsten är dunderbra och kul!.. och att stiga in på indiska igen kommer kännas som att komma hem!.. härliga tider alltså

Sen drar ja ju mot norrbottn på tisdag också.. känns nice bajs! ses då :)
Ps: hela grejjen med sommaren utan mina vänner, de blev ju fjasko.. 3 veckor utan alex och sara.. de är ju inget! slutsats: jag kommer aldrig kunna bli självständig, inte änns när jag anstränger mig för att bli av med dom.

Nej nej, nu ska jag släng i brun färg i håret och brunkräma in ansiktet haha de lär bli ojämt (håret) eller kanske ansiktet också tror jag ska skita i öronen, tur att man inte har vingmutter öron!.. men de är charmigt!
De här sista går ju inte att förstå.. jag ska alltså bara färga håret, de med  brunkrämen var ett skämt.. men mina öron är charmiga och utstående och de är charmigt med ojämn hårfärg.. klart slut

Fridens liljor.. och sommar sol och doft av kaprifol till världen


RSS 2.0