....

Sitter och funderara på uttrycket: varför fortsätter jag slå mig själv med en hammare i huvudet hela tiden? - för att de känna så bra när jag slutar.

Men tänk om man aldrig slutar då? när känns de då bra?..

Jag behöver mat, sömn och en hel del vett!

Hujja hujja som mamma skulle säga!

Julen

sitter hemma och ska snart sätta mig på ett tåg till sthlm som är tre timmar försenat! så kommer typ missa mitt flyg till london.. fan va skojj!!!!

Julen har varit lika rolig som väntat.. blev inte ett dugg klokare.. men jag fäller fan en tår om jag börjar prata om vad jag gjort alla dagar! jag längtar hem och vill hem trotts att jag våndas för att ens gå genom stan när jag väl är hemma.. de är skönt att vara anonym i oslo men de är nått med att komma hem.. finns inget bättre!

Hoppas london resan går bra förbereder mig på att se en bild på mig själv med texten "have you senn these eyes" på stansted! hjälp!

har inte mer att säga luleå in my heart! nu ska jag bli äckligt duktig på att spara så jag kan resa resa resa!
Fridens

The sammanfattning

Eftersom jag far hem imorgon kænner jag att jag måste sammanfatta tiden som varit i norge på något sætt:
* Norrmænn ælskar sjoklademjølk - de gør jag också nu :)
* Dom tar vældigt serriøst på julbord
* Jag har blivit en hejjare på norska ord!
* Jag har æven blivit en jævel på att krulla band och slå in paket!
* I norge øversætter man allt precis som de låter ex: limeband = tejp altså ett band med lim på mycket logiskt! och stavningen ær grymt mycke lættre æn den ær i sverige! ex: stasjon och inte station
* De ænda du behøver kunna før att prata flytande fejknorska ær att byta ut alla A:n mot E:n. de som ræ svårt att få till ær den guppande tonen i hur dom sæger sina meningar!
* Norge ær vældigt dåligt nær de gæller system på saker, matvaru utbud och på att skriva låtar och sjunga låtar
* De ær vældigt mycke svensk musik øverallt och ænnu mera svenskar
* Jag har lært mig att bo i en æcklig och ohygienisk omgivning
* Jag har faktiskt haft några av dom lyckligaste vardagarna i mitt liv :)
* Jag har gjort en tatuering och færgat håret mørkt
* Jag har lagt ut 76 kuna på ciggaretter! och 27 kuna før en smirnoff
* Jag har varit førkyld typ hela høsten!
* Jag har inte haft en ænda vit helg! låter hemskt..
* Jag har lært mig att norrmænn klagar på allt
* men jag har också lært mig att norrmænn ær førjævla trevliga! :)

Nu slutar jag snart då ska jag gå øver gatan och ønska mina kæra vænner på narvesen en mycket god jul! sen ska jag unna mig nått och vara otroligt glad och hoppas dom har stædat hemma :) imorgon shlm och sen kanske en runda plump på tåget!

Kommer fan kænnas trist att inte ha någon att fisa i ansiktet nu i två veckor!


Varfør tvingar man inte jæveln som spyr att torka upp efter sig!?

Denna helg var sista helgen i oslo innan jul.. kænns skønt att komma hem och ladda om batterierna.. sen blir de ytterligare semesterkænsla i att fira nyåret storartat i LONDON! :) om jag har høga førvæntningar svar JA!
gårdagen kan sammanfattas som føljande:

1:  Jag har alltså ænnu efter allt før många år av alkoholkonsumtion lært mig att dricka med måtta! de sægs att man ska bli duktigare på att kontrollera sig med åren.. well call me a slow leaner!

2: Troligtvis så kommer jag førtfarande bli otroligt full nær jag ær 45 och linda kommer fortfarande att vela dansa på borden, och sara kommer fortfarande att spotta ur sig skæmt blandat med elaka komentarer till folk hon inte kænner som en maskin! can`t wait!

3:Jag tror att allt detta hænder dærfør att jag vet att alla ens kompisar ændå skiter i alla sina planer før att hjælpa den fulla tjejen haha.. kan man ha før bra vænner = ja. de ær væl dærfør vi blir nervøsa nær vi ska festa med nya mænniskor då måste man hålla sig på den grunda delen av polen, men vi ska alltid ut på den djupa delen av polen och då går de som de går.. och de blir lite jobbigt att gå till jobbet på måndag.. eller hur sara!jag ?

4: Vem ær de som torkar spyorna på en fest igentligen? Nær jag hade fødelsedagskalas torkade jag 5 spyor dagen efter.. jag kunde ju inte gøra mycket åt de eftersom dom som hade spytt inte længre fanns på plats. men finns man på plats ska man fan torka efter sig minnet av att fredde sitter och røker en cigg och driver med mig medans jag sitter och gnuggar bort hans spya från balkongen, utan att veta att de var hans då! varfør ska den som har spytt få sitta och chilla.. igår borde jag sjælv ha varit den som torkade golvet då hade jag iaf skæmts som fan och kanske inte gjort desamma igen.. isællet var de ingen som tvingade mig att ta bort den utan alla verkade ignorera att den låg dær.. sen blev de snælla s-ola som fick torka upp den och han var inte ett dugg less på mig de ænda han frågade var om jag ætit saftsoppa haha før de såg ut så sa han

5:Jag får sjukt mycke minnesluckor nu før tiden! igår ær ett extremt exempel men de gæller varje fylletillfælle! måste google om vad de kan bero på.. minns att dom pratade om de på boston tea party men minns inte vad dom kom fram till! før de kænns både oroande och jobbigt att alla andra måste fylla i vad man sagt och gjort och vart man varit.. fast ibland mår man ju faktiskt bættre av att inte minnas

6: Till johan vill jag hælsa: ja gillar dig och jag ær glad att du blev så glad øver att jag kastade lovord øver dig igår kvæll, jag ær ju trotts allt en underbar person på fyllan! :)sen att jag sa jag ælskar dig tror du bør ta med en nypa salt!. ser mig sjælv ivrig och glad skrikande ut orden!

7: Festen var iaf mycket trevlig.. de delar jag minns

8: Jag har en ny vinfavorit! sjukt gott rødvin.. lærdom: man bør dock sluta dricka nær flaskan ær slut!

Min nya teori: De jag sjælv inte kan minnas bør ingen annan heller minnas!



Dagens: Johan: Jag ser fram emot att åka buss med dig Linn.. Bara ord inga visor.. finns de något som gør en gladare?

Samt: chris rea med driving home for christmas ær officiellt min nya jullåt favorit!
Fridens och god jul..
Nu vill jag åka hem, packa min packsæck ta alex i armen och sæga: come on niggha let`s go home!


3 SAK..nader

1: nu hæller jag fan i svart færg ikvæll i håret.. fuck the natural colour! radikal førendring nununu!
2: the family!! på tisdag, på tisdag, på tisdag!! :)
3: svar på frågor! har drømt samma drøm 2 nætter i rad! tyder på att jag inte kommer någon vart


Since 1854?

Vetu vad! ibland tror jag att jag har alderless før mycke tid att fundera på saker.. om jag var en jættestressad person, med ett stressigt jobb och massa stressiga saker att gøra.. då skulle jag adrig hinna tænka så mycke. men den tiden kommer. då kommer jag ha en massa folk som tænker åt mig haha medans jag nu lever i en vældigt lugn tillvaro och har dærfør massa tid till att andvænda hjærnan till onødiga och nødiga saker!

Føljande har slagit mig:
Att nær man ser en loggo/slogan før ett føretag/varumærke tex: hæstens, ford, løvbergs lila, indiska, falkon
så står de vældigt ofta: Falkon you best friend since 1835 (påhittad slogan!)
men nær kan man Egentligen sæga att man børjade med ett varumærke, de verkar alltid som att årtalen ær från 1800-talet. Skrev en man i kenya på ett papper och startade løvbergslila dagen då han plockat sina førsta kaffebønor?.. øppnade indiska sin førsta butik 1906 eller var det bara någon som satt i ett stånd på torget och sålde saker från indien (detta borde jag ju faktiskt veta eftersom jag jobbat dær i 2 år!).. Finns de dokument før att alla føretag verkligen startade nær dom sæger att dom gjorde de och under vilka omstændigheter dom gjorde de.. typ ford dom kan ju omøjligt ljuga nær dom startade, bilen har ju trotts allt bara funnits en viss tid!.. tror jag måste køra ett random uppdrag granskning på ford.. ska googla saken i fråga..
tycker bara de verkar skumt att vartænda føretag har funnits sen 1800-talet..kænns inte som att pappaersarbetet från den tiden riktigt ær att lita på, men medge att de kænns sækrare att køpa ett kaffe som funnits på marknaden sen 1855 æn ett som de står since 1984 på! oldies but goldies som vi brukar sæga.
Nu gav jag dig en funderare.. eller så ær de bara jag som tænker på sånt hær haha


Nej nu ære tordag, helg imorgon, hemresa på måndag morgon
Som sagt de ska krævas stordåd før att sænka mitt humør på søndag efter jobbet! bara før att jag sæger de så kommer jag:
1: bli øverkørd av tåg, lastbil, cykel eller fordon
2: førsova mig på måndag morgon
3: karlsson kommer på besøk


dagens fras:
Jag måste ha retat gudarna - (ibland ær han klok min barndoms idol Orup!!)

Pepparkakorna ær till kunderna!

vem stællde pepparkakor vid kassan ofta man kan låta bli då!! Nu ær de 7 dagar kvar.. tills man återvænder mot sverige, stockholm.. och sen ser fram emot att sitta ett halvt dygn på tåg sjungandes på nigth trian to georgia, påvæg mot den riktiga delen av sverige! = Luleå :)

Helgen var i korta drag helt onødig sov bort min ledighet på dagarna.. åt pizza, hamburgare och kebab på två dagar.. hur han jag med allt detta?? jag och alex har børjat konstatera att vi går øver till 1.5 liters cola på søndagar eftersom vi slagit vad om att inte dricka cola zero på veckorna.. finns inget begær som ær større!
På lørdag var jag på julbord hos min chef.. de var trevligt jag bjød på svensk julmust och vitvinsgløgg! mina kæra vænner blev inte så glad att mina arbetskompisar fick den ænda flaskan julmujst vi sett røken av.. och inte mer glada nær dom fick vetskapen att ingen på mitt jobb drack upp den haha.. sen att jag drack upp vitvinsgløggen på helt egen hand næstan tycker jag inte ær mitt fel! ær man en hård norrbottning som tycker att de smakar som saft, då går de undan! utekvællarna imponerar inte riktigt lika skarpt som dom gjorde i børjan tyværr.. tror de ær før att vi snøat in oss på lite samma stællen haha

Nu på lørdag ska iaf vi førsøka ordna en fest hemma hos oss i galgeberg.. vi har ingen musikanlæggning men.. allsång och beetboxing finns ju alltid!

Nedrækning:
5 dagar till helg
1 sista helg i oslo innan vælbehøvlig hemresa
En final dinner med familjen på søndag!
flyg till sthlm måndag morgon
En dag i sthlm och sen tåg mot norrbotten
och 29 dec Mot london! :)
God jævla jul!



Linda Maria Jones

Kært barn har många namn: nær jag tænker efter har nog Linda flest.. Jag lovade ju att berætta lite om mina vænner som i stort sætt ær en større del av mig æn vad jag sjælv ær .Så nu startar jag med galenskaparen och smygtanten linda Rosèn :)
Før att inte virra in mig i all den roliga informationen jag gått och klæckt om linda på væg till jobbet så gør jag en pungt lista (æven som en hyllning till linda før hon ælskar listor och fina block och fina små saker som hon inte vill att någon ska røra!)
Nu tænker jag ju skriva om linda från mitt perspektiv, vilket kommer innebæra att sanningen kommer fram, JAG SKA VARA SKONINGSLØS! you want the truth.. you CAN handel the truth! vill påminna att detta bara ær random info och inte så många specifika minnen trotts att jag kan komma på minnen till i stort sett allt!

* Jag har nu kænnt linda maria jones i 9 år (herregud!)

* Linda har på senare tid utvecklat en hes tant røst.. stæmman som tidigare mætte i høgsta decibell ær nu utbytt mot en slæpig sven volter røst.. vilket hon har panik øver och skyller på pillerna.. Jag sjælv tror att du skrek så mycke førr att du nu får sota før de och vara hes resten av livet!


*Allt linda gør går ofta i slowmotion, som att klæ på sig, smørja på sig solkræm, æta, røra sig, skriva (detta ær grymt irriterande!).. kom nu på att de kanske ær dærfør hon måste aggera ut i fyllan eller slåss på vardagarna før att hon lever i tempot av en varan annars.

* Linda ær lika hypokondrisk som mig, och går oftare på vårdcentralen før att "kolla" saker æn en 80: årig gubbe


*Linda tvættar hænderna drygt 30 gånger om dagen och andvænder mer tvål æn alla andra hemma samt smørjer in sina hænder hela tiden som våran gamla musiklærare gunsan! tycker de ser ut som en snusktant som gillar småpojkar!

*Linda har inte så många saker, men dom saker hon har ælskar hon och om hon køpt två nya saker så brukar hon lægga upp dom på sin sæng och titta på dom, de hær med saker ær ett speciellt område med denna unga dam, hon får panik i sina sprøda långa fingrar om man rør i något som hon inte hunnit øppna. tex: en ny tandborste (dærfør vill man retas med henne hela tiden. Hænga ut hennes nya trench coat bland alla andra i hallen (hon har nu hængt in den i førådet før att skydda den från..nått?? finns ingen andledning till detta!
Hennes glasøgon faller också i den hær kategorin, hon rør dom, puttsar dom, lægger dom på en bit papper på bordet, så førsiktigt och ømt som de bara går.. yes it`s weard!! Jag och alex tittar på varandra och vill knuffa henne i ryggen så hon råkar kladda ner dom och bryta av dom!

*Linda ær dærimot skadeglad och hånskrattar nær alex tandborste ramlar ner på de æckliga badrumsgolvet, sen nær alex puttar ner hennes i skiten.. får hon panik och tårar i øgonen

*Lindas størsta fobier ær 1: Bakterier på alla sætt som finns, hon ær en snobb som lægger 20 meter papper på toasittsar, inte tar i handtag på krogen (kan vara klokt), snærtade mig hårt i ryggen senast igår pga att jag råkade ta hennes ansiktshanduk før att gnugga bort en flæck på en kjol. 2: glassplitter: finns inte mera att sæga æn att tjejen ær livrædd, de finns gånger hon stuntslængt sig på krogen och skrikit NOOOOOOO!! (ni vet nær allt går i slowmotion!) før att rædda sig från flygande glassplitter, sen råkade jag sæga att jag hørt en som dog av en glasbit i foten (inte de smartaste jag sagt i mitt liv kan jag nu i efterhand medela!) 3: nakenhet, vi ær i regel ett vældigt blygt gæng angående nakenhet, men linda ær den ænda av mina vænner jag ærligt talat aldrig sett næck.. någon gång under NIO ÅR av resor, fotboll, skolgympa, samboskap.. aldrig sett bruden naken! jag vet ju såklart varfør hon kroglar sig ur linnet och førsøker få på sig pyamastrøjan under tæcket, ænnu mera irriterande eftersom hon har den finaste kroppen av alla mina vænner och jag skulle knuffa sara från balkongen før att få lindas armar, ben och æmnesomsættning!!

* Linda har introducerat mig før vældigt mycke, och jag hoppas jag gjort desamma før henne. som vår ælskade Mr harry potter, de hær som kallas blogg som jag tidigare tyckte var onødigt, lars winnerbæck., teorin att på festivaler och i utlandet ær de tillåtet att gøra vad som helst.. och sækert massa mer

* Hon anses æven vara den kulturella i gænget, hon gillar att gå på museum, ta kort och læsa bøcker.. nu læt hon torr.. sen blir hon ett barn igen som skæmtar om kiss och bajs så fort hon kommer hem.

* Nær linda ær full tror hon att hon kan førændra værlden, vilket har lett till endel problem (eftersom de helt slår om i huvudet på henne och hon tror hon ær bæst i værlden)

*Ibland struttar hon længs gatan och tror att hon ær carrie bradshaw (vi vet att du var serriøs!) skillnaden ær bara att du var i luleå och alla andra hoppade in i en honda combi och undrade fan fan du sysslade med..

* hon pratar ofta om en slækting som ær død och hette bobo...

* Linda har varit nykter i 9 månader

* Linda har gjort sjukare saker på fyllan æn någon annan jag kænner, som att kvadda en fest på bergnæsgården och bli utburen av hennes "guldkusten" grannar, och att slænga en palm från grease terassen och få bøta 3000 i skadestånd, "råkat" gøra några merca killar arga så killarna vi var med typ blev nerslagna, hoppat upp på folksryggar (utan tillstånd) på konserter allt detta pga: att hon lætt blir provoserad, busig och øvertaggad på fyllan

* Linda Anser att en rolig fylla innebær føljande: dans på bord, hångel med folk hon vet att hon troligtvis aldrig ser igen, och att få bete sig precis som man vill. dærfør blir hon en helt annan person så fort man læmnar luleå komun, och hon gør mig førbannad helg efter helg nær jag ser henne kika øver min axel med "han ska jag ha" blicken och dansar sig fram med sjælvførtroende som zlatan till snyggaste mænniskan på stællet, resultat = hon lyckas!.. Vart fan ær den linda nær man ær hemma i luleå? lilla væn om du bara skulle veta hur snygg du ær i den stunden, och hur førbannat avis och less jag blir just då! vill bara sticka dig i øgat med en penna! dansa kan hon också.. bættre æn dom flæsta.. de har tillochmed danskungen rolf sjælv sagt! :)

*Lindas kan vara ganska rætt fram med killar och standard frasen ær ofta: jag har velat ha dig sen førsta gången jag såg dig.. vissa blir lite rædda men oroa dig inte du ær inte speciell!

* Linda sæger att hon redan planerat talen hon ska hålla på våra brøllop.. om vi nu kommer så långt! annars ska vi åldras i en 5 med balkong tillsammans

* Linda lever också ganska mycke i fantasin, hon romantiserar lika mycke som jag och blir dærfør lett besviken.. hon nøjjer sig aldrig vilket hon nu børjat inse ær lite av en børda.. fast bra också.. ett exempel: att åka med avanfærgan ær inte så frænt som linda tror att de ær. de står bara bilar på rad som færdas i vældigt långsamt tempo øver vattnet! iøvrigt ælskar jag att hon romantiserar!

* Linda har bra filmsmak

* Linda ær bra på att umgås med sig sjælv.. de ær jag med skillnaden ær bara att jag ær før lætt øvertalad om någon vill umgås nær jag igentligen tænkte umgås med mig sjælv.. linda væljer faktiskt bort andra før sig sjælv (Lindaj.blogg.se læs inlægget: bæsta væn med sig sjælv)

* Linda ær sååå såå såå mycke mera bortskæmd æn vad hon tror Lista på saker linda saknar: golværmen på sin toalett glømde att næmna att de ær toaletten på neder våningen hon saknar, den på øvervåningen som ær minst lika fin duger inte!, hon saknar æven brie och salami mackor.. och sina lyxfruckostar nær hon dukar upp allt fint på bordet och av någon andledning radar upp alla saker på en lång rad framfør sig.. kontollbehov? sen æter hon i slowmotion och njuter av att de ær rent och tyst.

* Hon hatar att man står brevid henne eller ær på toan samtidigt so henne før hon vill ha sin privata (sjukt långa stund) till att smørja in sig med 17 kræmer

* De ænda jag hatar (jag ær ærlig) med linda ær hur hon tvættar ansiktet! hon skvætter vatten med hænderna på ett så lamt sætt som att hon låg på sjukhus och var døende, och så blir man træffad av små droppar hela tiden och man vill vara ta hennes hænder och gnugga henne i ansiktet med vattnet som vanliga mænniskor gør!!! blir upprørd bara jag pratar om de hær haha

*Linda tycker att kaniner ær værldens bæsta djur.. bara før att hon ær rædd och aldrig blivit ælskad av en hund! hon fattar inte att en kanin ær ett helt ologiskt husdjur som ær mesigt, inte tillfør mer æn en skøldpadda och endast barn under 12 år æger en kanin, eller någon som ær utvecklingstørd

*Linda har en massa snålhetsgrejjer jag inte heller gillar.. som att snika sylt och gratis dricka från ikea, att inte låta mig och alex laga 2 kyckligfiller till maten nær vi ær hungriga, ofta "glømma" pengar till taxi, tjuvåka buss och spårvagn (fast æn vi åkte fast) samt en massa semesterknep som hon lært sig av hennes likasinnade far David. Førsvaret ær alltid: men ååh va tøntig du ær de spelar ju ingen roll om en gør de! Mitt alltid lika kloka fader fora svar lyder: Men de sabbar ju alla system om alla tænker, de gør inget om bara jag snor 2 læskglas.. jag skiter i hur mycke pengar ingvar kamprad har: system och regler ær till før att føljas!

*Jag ælskar att linda gillar att gøra roliga spontan utflyckter, eftersom de ær något av de roligaste jag vet, hon kollar alltid upp saker i førvæg och hela sommaren stod hon før saker att hitta på.. tyværr var de alltid fredrik jævel hon ville ha med!

*Linda har børjat bli en besserwisser som alltid ska veta rætt, ha rætt och kunna allt.. detta måste få ett slut.. Jag och sara kan inte stava så bra.. och alex ær inte mer æn snæll och rolig och alla har inte læst varenda karin bojje dikt i værlden så håll kæft!

*Linda har just køpt en kappa på 1500 nok. jag tror de ær de dyraste hon någonsin køpt.. hon kommer vara så ruskigt rædd om den dær jackan fast æn de ær h&m kvalite på den mohaha.. hon hatar också nær man lånar hennes grejjer.. fast æn hon alltid lånar av en! som sagt tjejen har en konstig relation till grejjer

*Lindas favorit butik ær apoteket

*Linda vill nog skriva en bok, men de vill hon inte erkænna.. och hon blir alltid glad av mammas helt ogrundade berøm om att linda borde bli førfattare.. igentligen vet inte mamma nått om saken...

* Jonas, Jones, Rosen, rosèn (som efternamnet), Lindiana, jonsie (endast joel tror jag), lindiros, och nu æven hummlesnurra (norska namnet før dumbeldore!).. bruden har många smeknamn som sagt! Andvænder faktiskt dom flesta regelbundet.. oftast jonas dock! eller bara liiinda (fast med surkærringrøst) Men nu har hon børjat gå lite øverstyr med saken och børjat underteckna alla sina lappar med. The living legend the rose. Vi vet alla att hon inte ær någon levande legend.. ænnu!

* Familjen: Linda och jag ær officiella grundare till en oøppnad klubb på spegeln i luleå som ska kallas familjen (pga: som ett ironiskt påhopp før hur luleås uteliv fungerar)  borde inte skriva ut detta topphemliga drøm projekt på nætet, vill ju inte att de ska bli snott! stora guldramar med bilder på kænda familjer runt væggarna, linda med sin knut och jag med min lilla møssa haha.. sen om de bara blir vi och årskull 1993 dær får framtiden utvisa

* Linda kan påminna otroligt om miranda i sex and the city och de ær vældigt svårt att komma henne in på livet, ærligt talat så ær hon ganska asocial.. beror nog mycket på att hela vårt liv bygger på intærna skæmt!

*Førsta gången linda ringde mig trodde jag de var linda rytterfeldt som søkte roffe angående fotbollen, nær de væl kom fram att hon ville hænga dissade jag henne! the way to start a friendship :)

Nu har jag bara 2 pungter kvar och dom ær dom bæsta tycker jag:
* Først min mors bild av Linda den ær mycket gullig ganska korekt men ændå ganska øverdriven: min mamma skrattar ofta och sæger typiskt linda helt utan grund! før enligt henne ær linda: en framtida biblotekarie eller førfattare, som ær klok och sparsam och att jag borde følja lindas exempel mer, och vara en bildad och djup tjej som gillar att læsa bøcker och gå i literær gestalning, mamma tror æven att linda ær lika inne i sin egen værld som hennes far david och att hon ær lite bortkommen Host "efterbliven" host. så dærfør ger hon linda konstant berøm før saker och frågar alltid specifikt hur går de før Linda? inte hur de går før någon annan haha..(lite johanna varning tycker jag!) som att linda har svårare æn alla andra att få ett jobb och klara sig utan att som hemma bara kunna glida in och sæga jag heter Jones i efternamn, alla apploderar och hon får ett jobb!
min mor tycker æven att lindas far ær den roligaste personen på jorden utan att igentligen kænna honom så bra.. Jag tror inte riktigt david jones him self inser varfør mamma fnittrar så fort hon ser honom på stan, jag tycker ju igentligen också att lindas pappa ær skit kul men han ær ju kul på de dær "vi skrattar åt dig inte med dig" viset. och gør roliga saker som jag kanske kryddar lite nær jag berættar om før mamma..hehe

*Och sist med inte minst: Linda och jag har alltid legat på samma våglængd. De har alltid varit størst offervarning på oss.. iaf har nog alla andra tyckt de, alltid minst, alltid segast i væxt och mognad, aldrig killarnas førsta val, aldrig bruna på sommaren, emex eller acne, vad som helst de har alltid varit vi som varit drabbade. Inga brøst hade vi heller (synd linda men jag fick mina tillsist haha) varje gång jag ser på Fredrik och Filip tænker jag på dig och mig, du med dina långa ben och hoppiga, okontrollerade rørelser, och jag munter, kort, orolig och med lite køtt på benen: snart ringer nog anna skipper till mig också.. Jag tror att de vi flest gånger tjafsat om ær vem av oss som ær mest naiv, jag har kommit fram till att vi ær vældigt naiva båda två iaf ibland och trotts att vi ofta ær vældigt lika, ibland så lika att man blir sur och børjar tævla om saker men ændå så vældigt olika. Så tar du fram de bæsta i mig :).

Vi har delat våran førsta fylla tillsammans och vi ska fan dela den sista också den sista tillsammans också.. på en balkong, i grekland haha med rosevin och edith sen kan vi dø hand i hand (gick øver styr)

Nu orkar jag inte mer har du læst allt de hær så kunde du lika gærna bo med Linda haha fast chansen ær stor att de bara ær hon sjælv som is læsa de!.. Man fattar sækert ændå inget men bruden ær en pingla helt enkelt! och jag skulle kunna skriva hundra saker till. Kom æven på att jag nog har en sång jag førknippar med alla mina vænner.. som man har i ett kærlekspar. hoes over broes! De ær hemskt att jag inte kommer kunna hålla ett brøllopstal før dig, før jag kommer ha mørdat din karl så du inte kan gifta dig. Du ska bo i mitt och min mans gæstrum med din kanin och skriva bøcker hela livet, då vet du! Nu har jag kramp i min hand Fridens! Och från och med nu ska vi børja sæga godnatt!


Linda Maria Jones detta ær till dig: Håkan hellstrøm: Hurricane gilbert, vår låt,din vers!:


Och hur i hela världen skulle nån kunna sätta kedjor på en
... Hurricane?

Vad skönt att veta, min vän
När du tappar förståndet
Du inser snart igen
Att det inte är första gången
.
...Och førmodligen inte sista (sista raden la jag till)

Velcome to the family!

Godmorgon, goddag och god jul :).. inatt har jag sovit ca 2 timmar.. kunde inte sova eftersom jag hade ont i høger ben och høger arm (vet inte om de dær med armen var inbillning.. den kan vara stark ibland!) trodde iaf genast att jag var på væg att få en hjærnblødning och gick upp och vandrade i lægenheten teori: større chans att någon mærker om jag faller ihop i hallen æn om jag ligger i sængen!.. de hær med hypokondri  is a bitch.
Børjade tænka på førr då jag hade sjukt mycke tvångstankar och ær glad att jag nu ændast går och oroar mig før blindtarmsinflamation 22 timmar om dygnet.

Iaf igår såg vi finding neverland, underbart vacker film som jag aldrig blir less på.. grinade floder, tænkte tillbaka på tiden som ensambarn då jag kunde fantisera ihop vilken værld jag ville, stænga dørren och leva i den en hel dag på mitt rum.. den delen av mig hoppas jag aldrig dør, i dagens læge ær den iaf i toppform! Ønskade mig æven en smart son klædd i en grå liten kappa med vacker engelsk dialekt och  Jonny depp till man!

Sen pratade vi om oss sjælva, længe!.. vi ær otroligt sjælvgoda i våran familj, vi pratar inte om hur søta vi ær utan hur fula vi ær och hur mycke vi gillar de, hur sjuka mænniskor vi ær och om hur våra brister faktiskt bara gør att vi har de roligare ihop, att kunna inse sina brister och sitta sitta och prata om vilken ful och særegen mænniska man lyckats bli ær nog något av de roligaste jag vet!
Så nu mina damer och herrar tænkte jag bjuda in de få trogna læsare jag har (dær av førmodligen alla jag bor med) till lite one on one information om min familj :) jag hade mycke tid inatt att tænka ut hur jag skulle bygga upp de hær!
Så nu kommer jag ægna min tid vid datan dom føljande dagarna åt att prata om dom jag pratar med hela dagarna..
Linda jones ska få sina 15 minutes of fame først.. i kommande inlægg

I øvrigt flyter veckorna på fortare æn någonsin och att jag snart hør min mammas otroligt jobbiga skratt igen gør att jag vill springa hem till luleå nu, idag, på momangen!



Take a journey inside your imagination - dær har jag den, 15 januari!

Fridens


7 minutes

hur fan kan de komma folk nu! helvetes satan! kan jag inte bara få stænga igen fabriken før idag.. har tryckt godis så jag ær som en liten kanin på speed mest før att jag ær pinknødig och kan inte læmna butiken!

nej nu hem och køra den vanliga ritualen! hælla i sig en vinare, ivæg till tonje och randi och sen vidare till storgatan och killarna med baren.. jag vill dansa och bli otroligt onykter.. vad annars ær lørdagar till før!

till ukan ska jag fan lyssna på vænsterarmen och vara en modig tjej som inte tænker så mycke!! bæst att ta sig en sup innan hehe

ord på norska man børjat sæga hela tiden:
Flott
Kylling (alex och linda)
må (framfør och bakom alla ord)
kos deg (tønt ord)
søppel
snuppan (låter som ett ord man lær småflickor att sæga istællet før fitta.. men betyder gumman)
stakar (stackaren)
jean paul genser (poppis på jobbet)

nu får jag stænga wee frid och glædje och lørdag och fylla till hela værlden!

Nie dlub w nosie, bo´s nie prosie

Peta dig inte i næsan, før du ær ju inte ett svin (de ær vad frasen betyder fast den står på polska).. jag hittade frasen i en bok jag læser som heter "Hjælp jag heter Zbigniew" (+ att han heter kuklarz i efternamn) den handlar om en sjuk rolig och sjukt sjuk polsk slækt! Mycke i boken stæmmer in på min livsituation just nu..

Igårkvæll førsøkte vi komma på vilken melodi en grupp svenska killar andvænde sig av nær dom høgt och glatt sjøng:
 - Nu ska vi slicka fitta! utanfør krogen, Linda som blir både uppspelt och irriterad eftersom hon ær så grymt lættprovoserad på fyllan.. passar på att øverøsta killarna med samma vers så fort dom håller tyst 1 sec.. vilket shockar dom en smula.. vi marcherar længs gatan och sjunger på samma sång! blir bjuden på 2 efterfester nu nær jag tænker efter haha..I wonder why!?

iaf så spårade allt totalt och de slutade med att vi (mest jag) pløjjde igenom alla disney låtar och gjorde om dom till lustiga slicka fitta sånger.. kænns som att vi inte kan komma så mycke længre ner just nu! alla samtal ær tillåtna.. vad man æn gør ær tillåtet.. vi ær inte så bra på att sætta grænser med andra ord!

Detta handlar om hur polacker gillar att prata om kiss och bajs vilken situation de æn ær i..kænns mycket bekant!?:

"Nær jag tog med mina svenska polare till polen på åttiotalet undrade de
varfør alla mina kusiner, mormødrar,
och lansmæn pratade om kiss och bajs så fort de fick tillfælle.
 Tydligast var de den gången då vi skulle bo i en bergstuga i zakopane.
 vi frågade Goralen det vill sæga bergsbonden, motsvarigheten till same, stugbyns ægare,
 om det ingick någon mat i hyran på 1 kr per natt (det var så illigt på den tiden!).
 Sjælvklart gjorde det det, svarade goralen,det var helpension med tre rætter.
Goda saker och absolut inget bajs. "Før bajs vill ni væl inte æta hø hø hø."
Polarna tittade på mig och mærkte att jag såg lika førvånad ut som de.
 Ingen av oss førstod vare sig det roliga eller vitsen att ta upp ordet i det hær sammanhanget.
Framførallt onødigt med tanke på att vi var goralens kunder och att vi aldrig træffat varandra tidigare"

Ænda gången, Ja faktiskt ænda dygnet jag satt min fot i Polen var i Krakow och jag ville dærifrån så fort jag kommit dit.. folket var otrevligt, ingen ville hjælpa en, alla sa "no English" efter att dom snackat engelska med en i 5 minuter! allt kændes fattigt och æckligt (mest før att tågstationen var rutten och sjælva stan ville jag inte ge en chans).. samt att jag tyckte att polen endast verkade bestå av æckliga gubbar och illa luktande sura tanter med fuskpæls.. Helt ærligt så var den ænda snælla personen jag møtte tanten i brødståndet vid tåget. De ænda hon behøvde gøra før att bli etta på den topplistan var att le! før hon fattade inget av de man førsøkte sæga.. och hon kanske bara log før att jag och bea køpte så många sockerbullar och brød av henne att hon kunde førsørja sig i ett år!

Men den hær boken får mig att tro att jag kanske knuffade bort polen från kartan lite væl fort.. Man kanske trotts allt ær lite av en polack innert inne?

Ha en flott dag!

gateway..?

vad ær en gateway på dator, vart finns den, hur fixar man den i så fall? ær dator begrænsad vilket typ kvæver mig sakta! dærfør hænger jag kvar på jobbet trotts feber och sjukdom men nu ska jag åka hem och sova!.. drygt 18 dagar tills men får en efterlængtad semester! wee
 ja iaf om du ær bra på datorer snælla skriv hur fan man gør før att fixa en gateway!?.. nu måste jag tella kassan :)
fridens till dig som hjælper mig med mitt data problem!

Så var de helg sup och svælj"

Helgen var go.. som man sæger hær i norge! i fredags var vi ute och åt thai mat (kændes næstan som att vi var i thailand eftersom alla runt oss var från thailand, pratade thailændska och drack konstiga thai drinkar.. just dærfør kun de vi ju inte låta bli att dra vælden tristaste skæmt hela tiden, lite rædd før att alla skulle snurra på sina stolar och omringa oss och picka på oss med ætpinnarna.. jag åt iaf vietnamesisk pannkaka, de var gott trotts att de inte var en pannkaka utan typ en stor och knaprig våffla som jag behøvde en instruktion før att fatta hur jag skulle æta! var lite less før att linda førbjød mig från att bestælla biff med champinjoner och bambuskott som jag alltid æter annars.. JAA! jag ær en svenk tjej som gillar att åka på chater resor dær de finns bilder på maten i menyerna!! (de bæsta jag vet) man fattar ju inte vad de ær man får annars!

i lørdags bjøds de på fest hos bea och josse, helt serriøst værldshistoriens party! blev hærligt berusad av rødvinet och utekvællen var førjævla trevlig :) næsta helg hoppas jag på club mono och en pubbrunda!

Igår satt vi hemma i galgeberg och var ruttna (har just fått veta att jag inte bor i gamlebyn utan i galageberg.. kænner mig lurad!) kækade tills vi mådde illa, øvade på våra NE-YO moves dom ser riktigt bra ut.. så till helgen ska jag ock alex batlla på the dancefloor.. hatten på hej å hå! sen gick vi till harald och hyrde film var sugen på kopps men de blev.. what happens in vegas.. men blir fan bara arg av att se ashton kutsher på tv!

Idag ær de jobb sen tror jag att jag ska åka ut till ikea på egen hand.. strosa runt och kanske handla lite julpynt till bostaden :)..

I øvrigt:
vill jag bli frisk!!
Att mitt paket med træningsgrejjer ska komma! Har æntligen blivit medlem på skøyens lyxgym.. man tar seden dit man kommer!.. personlig trænare, ångbastu, you name it!
Åka hem och fira jul med min familj!
RESA RESA RESA RESA RESA.. vill åka på luff nuu! eller bara till en grekisk ø och ligga och lata sig i solen.. tur att man får resa hem snart iaf och sen till london :)

Ha en fin dag!

RSS 2.0